ponedjeljak, 25. rujna 2017.

Farmasi Matte Liquid Lipstick | nijanse 07, 08, 09 i 10 |

Dobrodošla jeseni i hvala na novim matićima! Općenito su mi matići najdraži na svijetu, nezamjenjivi po dugotrajnosti te užitak za moju kosu (i mene) jer mi se više ne lijepi po usnama.



test zona @farmasihr #farmasimattelipstick #farmasinew

Objavu dijeli Ivona Rosić (@ivonarosic)

U susret jesni isprobala sam 4 nove nijanse iz Farmasi linije tekućih mat ruževa. Dolaze u uskom prozirnom pakiranju od 4mL, kao što su inače pakiranja sjajila. Poklopac i bočica su preljepljeni deklaracijom koja sadrži naziv nijanse, popis sastojaka te na rok trajanja od 12 mjeseci.  Imaju ekstrakt đumbira koji bi trebao poboljšati mikrocirkulaciju usana i dati im punoću. Regularna cijena im je 68kn, a u aktualnom katalogu mogu se kupiti za 38kn.



Generalno, nijanse su solidno pigmentirane i potrebno ih je nanijeti u 1-2 sloja na usne. Jednoliko se nanose, ne ostavljaju osjećaj zatezanja niti ljepljenja te ne isušuju usne. Suše se kroz minutu na usnama. Kada se nanesu na usnama imaju sjajni završetak i ravnomjerno se dobivaju potpuni mat finish. Nakon što se potpuno osuše ne razmazuju se. Formula im je tečnija nego što sam očekivala i nisu dugotrajni kao npr Golden Rose matići. Tekućina im ne predstavlja problem i ne morate se bojati da ćete ostaviti ruž na šalici no nakon jela im treba popravak. Skidaju se (tj 'pojedu se :D) jednoliko i ostave blagi trag iza sebe (kod svjetlijih nijansi - 07 i 08; nešto je jači kod 08 i 09). 

Aplikator je fleksibilan i uzak pa je nanošenje jednostavno i precizno i na malim usnama.



Oduševile su mi nijanse 08 i 10 koje su vrlo jednostavne, a donose pravi jesenski osjećaj i lako ih je za nositi. Hladna nijansa 07 mi ni malo nije sjela zbog lošije pigmentiranosti i prehladnog tona. 

A sad u detalje...

07 Cool Rose





Jedna od najpopularnijih nijansi u posljednje vrijeme je definitivno siva sa različitim pastelnim podtonovima. 

Cool rose je ledena sivkasta nijansa sa onom magičnom 'puder rozom' bojom. Najslabije je pigmentirana  među ove 4 nijanse i tečne je formule. Nanosim je u 2 sloja, a vjerujem da će onima koji imaju pune i veće usne biti potrebno i više slojeva. 

Meni ne daje wow efekt, tmurna mi je kao pravi kišni dan. Nema života u njoj -  a ni u meni dok je nosim. Obziromo da ju je potrebno nanijeti u više slojeva, nijansa naglašava sve nepravilnosti usana.







Unutar prostorije, udaljeno od dnevnog svjetla: 
 

  Na dnevnom svijetlu:



08 Sunset Breeze

Kraljica svih nijansi, moj favorit čokoladni jesenski sunset. Nijansa 08 Sunset Breeze dolazi u zagasitim čokoladnim tonovima i lako ju je za nositi. Odlično je pigmentirana i dovoljno ju je nanijeti u jednom sloju.

Unutar prostorije, udaljeno od dnevnog svjetla : 


 Na dnevnom svjetlu:




09 Love Secret 

Zagasita, intezivna ciglasta nijansa  krije se pod nijansom 09 Love Secret. Nijansa ima crvenog i smeđeg pigmenta, ovisno o svjetlosti jedan bude izraženiji. Vrlo je fotogenična, ne razmazuje se i izrazito je otporna na tekućinu. Tijekom tuširanja nije se ni mrdnula sa usana! Solidno je pigmentirana i nanosim ju u jednom sloju.

Unutar prostorije:

 Na dnevnom svjetlu:

 






Potpuno postojana boja na usnama i nakon tuširanja! 


10 Sweet Cherry 

Zadnja nijansa je boja trule višnje. Jesenska, zagasita i vrlo otmjena. Ne razmazuje se, odlično je pigmentirana i dovoljno ju je nanijeti u jednom sloju. 

Unutar prostorije, udaljeno od dnevnog svjetla:


Na dnevnom svjetlu:





A kako ovo sve izgleda u backstage-u





Nema komentara:

Objavi komentar